اعتراضات ضدحکومتی سوریه حدود ۱۵ماه قبل شروع شد اما به تدریج به خشونت کشیده شد
یک سخنگوی ارتش آزاد سوریه می گوید که این گروه مسلح مخالف دیگر به طرح آتش بس در سوریه متعهد نیست.
سمی الکردی به خبرگزاری رویترز گفت که ارتش آزاد سوریه برای "دفاع از مردم" حمله به سربازان را شروع کرده است.
یک گروه از فعالان سوری می گوید در روزهای شنبه و یکشنبه حداقل ۸۰ سرباز به دست شورشیان کشته شدند.
این آتش بس بخشی از طرح صلح کوفی عنان فرستاده سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب برای صلح در سوریه است. به گفته ناظران فقط بخش کوچکی از این طرح به اجرا گذاشته شده است.
اعلامیه ارتش آزاد سوریه پس از سخنرانی بشار اسد رئیس جمهوری سوریه در روز یکشنبه صادر می شود که باعث ایجاد پرسش هایی درباره اعتبار طرح صلح شش بندی آقای عنان شده بود.
لورن فابیوس وزیر خارجه فرانسه روز دوشنبه گفته بود که شمار موارد نقض حقوق بشر توسط حکومت سوریه چنان زیاد است که تا زمانی که آقای اسد سر کار است هیچ راه حل پایداری ممکن نخواهد بود.
اما کوفی عنان دبیر کل سازمان ملل تاکید کرده است که طرح آقای عنان "همچنان نقشی محوری" در حل بحران سوریه بازی می کند.
"کمیته های هماهنگی محلی" متشکل از شبکه ای از گروه های ضددولت روز دوشنبه گفت که ۳۱ نفر در نقاط مختلف سوریه عمدتا به دست نیروهای دولتی کشته شدند.
پیشتر دیده بان حقوق بشر سوریه که در بریتانیا مستقر است گفت که حداقل ۸۰ سرباز در درگیری ها با جنگجویان ارتش آزاد سوریه در استان های دمشق و ادلب کشته شده اند.
سرهنگ کردی روز دوشنبه به رویترز گفت: "ما تصمیم گرفته ایم تعهد خود به آتش بس را پایان دهیم."
جیم میور خبرنگار بی بی سی در بیروت، پایتخت لبنان، می گوید که این اعلامیه به وضع موجود که در آن دو طرف طی هفته های اخیر کم و بیش به عملیات علیه یکدیگرادامه داده اند، رسمیت می بخشد.
در همین حال یک ائتلاف جدید از مخالفان – به نام "جبهه شورشیان سوریه" – در کنفرانسی خبری در ترکیه اعلام موجودیت کرده است.
خالد الاقلی سخنگوی این گروه گفت که گروه تازه نماینده ۱۲ هزار جنگجوست و تا حدودی در واکنش به "ناکامی" اعراب و جامعه بین المللی در "مهار جنایات اسد" تشکیل می شود.
گفته شده درگیری بین نیروهای دولتی و شورشیان اخیرا افزایش یافته است
این تحولات فشار بر آقای عنان و جامعه بین المللی را برای یافتن راهی جهت طرح آتش بس که از حمایت کامل جامعه جهانی برخوردار است، افزایش می دهد.
آقای عنان قرار است روز پنجشنبه به شورای امنیت سازمان ملل گزارش دهد و بعد برای گفتگو با مقام های دولت آمریکا به واشنگتن خواهد رفت.
روسیه و چین مکررا با دخالت غرب در سوریه حتی در صورت حمایت سازمان ملل – اقداماتی مانند ایجاد منطقه پرواز ممنوع یا ایجاد منطقه حفاظتی که از طرف شورشیان پیشنهاد شده - مخالفت کرده اند.
ناظران می گویند که اگر طرح عنان شکست بخورد هیچ طرح دیگری برای آن کشور وجود ندارد.
خبرنگار بی بی سی می گوید آمریکا می کوشد روسیه را برای اعمال فشار بر دمشق قانع کند تا تغییر جهت بنیادی از سوی حکومت بشار اسد تحقق یابد.
اما او می گوید هیچ نشانه ای از این مساله در نطق پارلمانی آقای اسد در روز یکشنبه قابل مشاهده نبود.
آقای اسد در آن سخنرانی گفت که کشورش در حال عبور از بحرانیترین مرحله تاریخی از زمان پایان یافتن استعمار تاکنون است.
او اضافه کرد که سوریه با یورشی داخلی و بینالمللی روبهرو شده و توطئههایی از خارج علیه سوریه و برای تضعیف این کشور در جریان است.
رئیس جمهور سوریه که برای اولینبار پس از کشته شدن بیش از صد نفر در شهر حوله سخن میگفت، بار دیگر افرادی را که تروریست خواند، مسئول ناآرامیهای این کشور معرفی کرد و گفت: "تروریسم را باید از راهحلهای سیاسی کنار گذاشت."
او نقش داشتن نیروهای دولتی در کشتار حوله را رد کرد و گفت که این کشتار "جنایتی کریه" بوده است که هیچ "درنده ای" نمیتواند مرتکب آن شود.
این در حالی است که ناظران سازمان ملل متحد گزارش کردهاند که نشانههایی از دست داشتن نیروهای وفادار به دولت در کشتار حوله وجود دارد.
آنها گفتهاند که بیشتر کشتهشدگان با اعدامهایی شتابزده و خودسرانه جان خود را از دست دادهاند.